"Sur" brød - glad glutenfri bager!

Jeg elsker, at bage og jeg elsker, at spise det jeg bager. Jeg eksperimentere en del, - for det meste går det godt. For tiden er det store hit surdejs brød. Mums det kan bare noget. Du skal prøve det!


1 stort brød

Bland:

9 dl vand (måske mere hvis dejen er for tør)

3-4 dl surdej (min er tynd)

3 tsk. salt

1 dl olivenolie


Tilsæt:

1 tsk. tørgær

375 gr. rismel (boghvedemel eller en blanding)

375 gr. glutenfri havregryn

20 gr. fiberHUSK

1,5 dl hørfrø

1 dl. græskarkerner

2 tsk. stødt koriander

2 tsk. kardemomme

2 spsk. carob


Rør det hele sammen, men den træske, til dejen er en fast klistret masse.


Sæt dejen til hævning med et klæde over i 1 time.


Jeg bruger bagekurv til at brødet kan hæve i.


Beklæd hævekurven med film. Hæld dejen over i kurven og fordel den jævnt. Hæver i køleskabet mellem 8 og 24 timer, som det nu passer dig.


Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fjern filmen.