"Sur" brød - glad glutenfri bager!

Jeg elsker, at bage og jeg elsker, at spise det jeg bager. Jeg eksperimentere en del, - for det meste går det godt. For tiden er det store hit surdejs brød. Mums det kan bare noget. Du skal prøve det!


1 stort brød

Bland:

9 dl vand (måske mere hvis dejen er for tør)

3-4 dl surdej (min er tynd)

3 tsk. salt

1 dl olivenolie


Tilsæt:

1 tsk. tørgær

375 gr. rismel (boghvedemel eller en blanding)

375 gr. glutenfri havregryn

20 gr. fiberHUSK

1,5 dl hørfrø

1 dl. græskarkerner

2 tsk. stødt koriander

2 tsk. kardemomme

2 spsk. carob


Rør det hele sammen, men den træske, til dejen er en fast klistret masse.


Sæt dejen til hævning med et klæde over i 1 time.


Jeg bruger bagekurv til at brødet kan hæve i.


Beklæd hævekurven med film. Hæld dejen over i kurven og fordel den jævnt. Hæver i køleskabet mellem 8 og 24 timer, som det nu passer dig.


Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fjern filmen.


Bages i ca 1 time og 10 min. ved 200 grader.

Det er nemt, sæt i gang.

Det skal bare røres sammen

Whats not to like?


Glutenfri bageværk har et helt andet liv, end "almindeligt" bageværk. Det bliver hurtig tørt, medmindre du bager med surdej.


Jeg opbevare mit brød i en stof pose så holder det sig bedst, er min oplevelse.


Rigtig god bagelyst.

Lad mig høre hvad du syntes om det.


Louise, enjoyoga.dk


Seneste blogindlæg